Auteur van het jaar award 2019

Met trots kunnen wij mededelen dat Franca Damen recent de ‘Auteur van het jaar award 2019’ van het Land- en Tuinbouw Bulletin (LTB) in ontvangst heeft mogen nemen. Franca heeft deze award gewonnen op basis van haar artikel ‘De im-PAS-se na de PAS-uitspraak’ voor het LTB. In dit artikel is zij ingegaan op de uitspraak van de Raad van State van 29 mei 2019 over het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Met die uitspraak werd het stikstofdossier in 2019 een van de grootste maatschappelijke hoofdpijndossiers.

Met het artikel heeft Franca voldaan aan de verschillende criteria voor het winnen van de LTB-award. De jury schrijft hierover onder andere het volgende:

Damen weet de zeer complexe juridische, bestuurlijke en maatschappelijke problematiek van het PAS, de gevolgen van de uitspraak van de Raad van State en het nadien (althans in 2019) gevoerde beleid op een prettig leesbare en systematisch overzichtelijke wijze over te brengen op de lezen. En dat is met dit soort vraagstukken een gave. Als redactie en uitgever van het LTB zijn we dan bijzonder trots op deze bijdrage.

De ‘Auteur van het jaar award 2019’ zet een mooie kroon op het artikel van Franca Damen. En daar zijn wij trots op.